Welke soorten vakanties zijn er?

Iedereen in Nederland houdt wel van op vakantie gaan. Ik kan geen mensen die er een hekel aan hebben. Ze zijn er wellicht wel maar dat zijn dan de ultieme werkpaarden die een vakantie als tijdverspilling ziet. Maar op vakantie gaan is niet voor niks een van de favoriete bezigheden van mensen die werken. Je kijkt er namelijk vaak al een tijd naar uit en boekt het van tevoren. En vaak gebeurt het maar één keer per jaar. Ben je van plan om een vakantie te boeken voor de volgende vakantieperiode maar ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder want in dit artikel zal ik een aantal vakantie soorten uitlichten. Denk dan aan een stedentrip, zonvakantie of wintersportvakantie.

Stedentrip vakantie

Een stedentrip is uitermate geschikt voor mensen die maximaal twee of één week op vakantie willen. Een stedentrip binnen Europa is tegenwoordig niet meer zo duur. Een vliegticket naar Barcelona kan je al vanaf 100 euro vinden. Een stad als Dublin kan je zelfs bezoeken vanaf 40 euro als je er vroeg bij bent. Maar je kan ook buiten Europa een stedentrip doen. Denk dan bijvoorbeeld aan New York in de Verenigde staten of Singapore in Zuidoost Azië.

Wintersportvakantie

Ben je meer een sportief en gezellige type vakantieganger, dan kan je eraan denken om op wintersport te gaan. De bekendste wintersport landen binnen Europa zijn: Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Maar ook buiten Europa zijn er mooie wintersportoorden te vinden. Denk dan aan Japan of Canada.

Zonvakanties

In Nederland zijn zonvakanties uitermate populair. In Nederland is het namelijk niet zo vaak warm en schijnt de zon niet zo vaak. Populaire zonvakanties zijn Griekenland, Turkije maar ook landen in zuidoost Azië en Afrika zijn zeer populair.

Tips voordat je op vakantie gaat

Als je binnenkort op een stedentrip of zonvakantie gaat zijn er een aantal dingen waar je reken mee kan houden. Schiphol is een van de grootste vliegvelden in de wereld dus het is daar constant druk met inkomende en vertrekkende vakantiegangers. Vaak sta je dan ook lang in de rij of kom je te laat voor je vlucht omdat het tegenzit met het openbaar vervoer of dat je geen parkeerplek kan vinden. Maar hiervoor kan ik je twee tips geven. Check van tevoren online in en print de tickets thuis uit. Tenslotte kan je eraan denken om niet met het openbaar vervoer te reizen richting Schiphol en ook je eigen auto niet mee te nemen. Het snelste is om een goedkope taxi te boeken richting Schiphol. Voor meer informatie voor een goedkope taxi richting Schiphol klik dan hier.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *