De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een land dat de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden is onder de vakantiegangers. Steeds meer mensen kiezen om verschillende redenen ervoor om een vakantie naar griekenland te boeken. Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk het lekkere weer in Griekenland in de zomermaanden. De temperaturen in de zomermaanden kunnen oplopen tot boven de 30 graden en dit is voor menig vakantieganger een ideale situatie. Daarnaast kunnen zijn er nog veel meer redenen om voor een vakantie in griekenland te gaan.

Een van deze redenen kan ook de cultuur zijn. Griekenland staat bekend om de rijke cultuur die teruggaat in de tijd. Mooie gebouwen uit de oudheid zijn vrijwel overal te zien en zijn vaak ook nog eens in een goede staat. Daarnaast staat Griekenland natuurlijk ook bekend om het borden gooien en veel restaurants vinden het belangrijk om deze traditie aan te houden, waardoor gasten na hun maaltijd hun bord kapot mogen gooien. Dit is al een belevenis op zich en is voor veel kinderen ook zeker een mooie herinnering.

Naast de rijke cultuur kan het eten dat te verkrijgen is in Griekenland natuurlijk niet achtergelaten blijven. In Nederland zijn er al veel Griekse restaurants te vinden en deze zijn ook erg populair onder de Nederlandse bevolking. Het Griekse eten zelf is natuurlijk nog veel lekkerder dan dat het al is in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de lekkere stukjes gyros of de heerlijke souflaki-spiezen. Daarnaast zijn er ook veel visgerechten voor de liefhebbers. En natuurlijk komt er bij elk begin van het diner een heerlijk glaasje ouzo kijken. Ouzo is een geliefd aperatief op anijsbasis.

Als laatste reden kan er gekeken worden naar het uitgaansleven. Veel bekende steden zoals Kos en Chersonissos zijn populaire uitgaansgebieden die jaarlijks veel publiek trekken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *