De beste reistijd voor jouw vakantiebestemming

De wereld is groot. Zo groot dat er ook enorme verschillen in het klimaat bestaan. Op sommige plekken is het in onze zomer juist winter en andersom. Daardoor is er gelukkig ook altijd wel ergens op aarde een plek te vinden waar het lekker weer is. Misschien ben je van plan te gaan backpacken in Thailand of Australië, ga je naar Zuid-Amerika of wellicht wel in Zuid-Afrika ‘the big five’ spotten. Het kan dan erg lastig zijn om te bepalen welk seizoen of reisperiode het beste is om het land van jouw voorkeur te bezoeken.

Moet je juist in januari naar Thailand, of is juli een betere reismaand? In sommige landen heerst gedurende een aantal maanden per jaar een regenseizoen, of is het juist extreem warm of koud weer. Wist je bijvoorbeeld dat Griekenland in de winter helemaal niet zo’n fijne winterzonbestemming is? Voor overwinteraars uit Nederland is in de winter Zuid-Spanje of Zuid-Portugal daarvoor veel beter geschikt.

Ierland is een tropisch eiland?

Natuurlijk moet je voor de echte tropische eilanden bijvoorbeeld naar de Malediven, Mauritius of de Cariben, maar wist je dat dichterbij op Ierland veel tropische planten en bomen kunnen groeien? Dat komt doordat Ierland onder invloed van de warme Golfstroom staat, waardoor het er weliswaar vrij regenachtig en wisselvallig is, maar de temperaturen in de winter er vrijwel niet onder nul komen. Bekijk de beste reistijd Ierland en verwonder je over het klimaat.

Zomer op het zuidelijk halfrond

Over het algemeen is het op het zuidelijk halfrond in onze winter zomer en in onze zomer winter. Het is dus niet aan te raden om tijdens de zomervakantie van juli t/m augustus naar een land onder de evenaar te gaan. Daar is de periode november tot en met januari vaak beter geschikt voor. Ook lokaal gezien kunnen er grote verschillen zijn. De wereld bestaat uit verschillende klimaatzones, die mede afhankelijk zijn van de invloed van zeeën en oceanen, of de hoogte waarop je je bevindt.

Op De beste reistijd vind je voor elk land ter wereld een passend reisadvies en lees je welke maand of maanden het meest geschikt zijn voor een vakantie waarin je het beste weer zult hebben. Voorkom dus dat je in het regenseizoen aankomt, of juist in een verzengende hitte je vakantie viert!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *