7 redenen voor een Tanzania vakantie

Hakuna Matata – het motto van het leven en het favoriete lied van Timon en Pumbaa is een gezegde in het Swahili, een van de nationale talen van Tanzania en betekent in de volksmond “Alles is in orde”. En dit is precies wat je te wachten staat in dit Oost-Afrikaanse land, waar je authentieke safari-avonturen, gigantische natuurwonderen, kilometers lange, met palmbomen omzoomde stranden en glinsterende zee zult beleven. In dit artikel laten we je zien waar je in het bijzonder naar uit kunt kijken: Zeven redenen om naar Tanzania op vakantie te gaan.

De legendarische “Big Five

Wat zou een safari in Afrika zijn zonder een ontmoeting met de beroemde “Big Five” (leeuw, neushoorn, luipaard, buffel en olifant)? In het Nationaal Park Serengeti kun je de wilde dieren bezoeken. Ik heb naar ornithologen gekeken: Hier leven meer dan 500 verschillende vogelsoorten. Ook de leden van de “Ugly Five” kom je zeker tegen in Tanzania. Kunnen ze gelijke tred houden met de beroemde Big Five? Beslis het zelf.

Zonnebaden in Zanzibar

Duik naar beneden en bewonder zeeschildpadden temidden van kleurrijke onderwaterwerelden, laat je inspireren door kruiden op markten, laat je inspireren door de kracht van watersporten of ontspan jezelf op het strand. In het kort: Op Zanzibar kun je een fotoboek strandvakantie verwachten, ver weg van het massatoerisme.

Beklimming Kilimanjaro

Om de hoogste vrijstaande berg ter wereld te beklimmen, heb je een beetje voorbereiding nodig. Wij kunnen je echter verzekeren: Ook van onderen inspireert de besneeuwde Kilimanjaro met zijn enorme afmetingen en de magische sfeer die er omheen hangt.

Dompel jezelf onder in fascinerende culturen

In het noorden van Tanzania maak je kennis met de cultuur van de Massai. Terwijl Zanzibar bijna 100 procent moslim is, weerspiegelt de rest van Tanzania een mix van culturen: Arabieren, Indiërs en Europeanen hebben het Oost-Afrikaanse land beïnvloed, wat de culturen bijzonder kleurrijk en spannend maakt. Probeer de gevarieerde keuken eens uit: curry’s, kebabs en zeevruchten ontmoeten exotische kruiden. Echt een feest voor de smaakpapillen!

Overnachten in droomhotels

Wees niet bang, tijdens Tanzania reizen hoef je niet zonder WiFi te zitten. Hoe kun je anders je ervaringen delen met vrienden en familie? Luxe op het strand van Mnemba Island of safari-avonturen in een schilderachtige omgeving in Ngorongoro Crater Lodge.

Ervaar de “Grote Migratie” live

Wie droomt er niet van om de meest spectaculaire dierenwandeling ter wereld van dichtbij te bekijken? Zie met eigen ogen hoe tot 400000 zebra’s en Thomson gazellen en meer dan een miljoen gnoes elk jaar op zoek gaan naar voedsel. Het wordt vooral spannend als de dieren grote rivieren moeten oversteken waar hongerige krokodillen op hen wachten. De “Grote Migratie” is zeker een van onze zeven redenen om naar Tanzania te reizen.

Ongecompliceerde reisvoorschriften

Een geldig paspoort en toeristenvisum: dat is alles wat je nodig hebt om dit veelzijdige land in Oost-Afrika te bezoeken. Zelfs als er geen vaccinaties voor binnenkomst worden voorgeschreven, worden difterie, tetanus, poliomyelitis, mazelen en hepatitis A vaccinaties aanbevolen.

Check de website van Tanzaniaspecialist.com voor meer informatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *