De ideale vakantie in Italië aan het Gardameer

Iedereen houdt ervan: vakanties. Vakanties zijn het moment om eventjes helemaal tot rust te komen en om eindelijk die dingen te doen waar je al zo lang niet aan toe komt. Bijvoorbeeld dat ene boek lezen, die interessante documentaire kijken of gewoon om quality-time door te brengen met je gezin. Maar naast dat je eindelijk eens aan al deze dingen toekomt, wil je natuurlijk ook genieten van de omgeving. Prachtige natuur gecombineerd met een aangenaam klimaat op een plek waar genoeg activiteiten te verzinnen zijn. Dat is toch wat iedereen wil; daarom is een vakantie Gardameer in Italië de ideale vakantielocatie.

Gardameer

Het Gardameer, of ook wel ‘Lago di Garda’ in het Italiaans, is het grootste meer dat in Italië te vinden is. Het meer heeft een oppervlakte van maar liefst 370 vierkante kilometer. De omgeving rondom het meer is prachtig en perfect geschikt voor een rustgevende vakantie. Het landschap is haast ‘schilderachtig’ te noemen, dit komt met name door het aangename diepblauwe water. Daarnaast zijn er cipressen, citroenbomen en oleanders te vinden rondom het meer. Het Gardameer ligt in Noord-Italië tussen de steden Brescia en Verona. Daarnaast is het leuk om te weten dat het meer haar eigen bijnaam heeft, namelijk de Italiaanse bijnaam ‘Benaco’.

Activiteiten aan het Gardameer

Naast het feit dat het Gardameer een prachtige ontspannende omgeving biedt met een prachtig landschap waarvan de bezoekers kunnen genieten, zijn er ook vele watersportactiviteiten die in de omgeving van het Gardameer gedaan kunnen worden. Zo zijn er vele activiteiten die gedaan kunnen worden terwijl je van deze mooie natuur geniet.  Zo zijn er ook vele wandelroutes die je langs de mooiste plekjes leiden, en ook zijn er verschillende fietsroutes die zeker de moeite waard zijn.

Een andere manier om de omgeving te ontdekken is om dit te paard te doen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, en ook nog eens effectief om een groot gedeelte van de natuur te bewonderen. Daarnaast zijn er ook vele activiteiten te vinden op en in het water. Zo kun je heerlijk badderen op mooie strandjes aan het Gardameer en ook zijn er verscheidene plekken waar je een bootje kunt huren om te genieten op het water.

Verblijf

Ben je inmiddels geïnteresseerd in een vakantie bij het Gardameer? In dat geval vraag je je vast af wat dan de beste plek is om te verblijven tijdens zo’n vakantie. Indien je van plan was te gaan in de zomerperiode, is kamperen op een camping zeker iets om over na te denken.

Campings rondom het Gardameer liggen vaak op hele mooie plekjes, en door te kamperen bevind je je gelijk middenin de mooie natuur die het Gardameer te bieden heeft. Toch niet zo’n fan van kamperen? Dan zijn er ook verschillende hostels, hotels en Bed & Breakfasts te vinden in de omgeving. Daarnaast zou je ook een verblijf kunnen overwegen in de prachtige Italiaanse steden Brescia of Verona. Die steden liggen in de buurt van het Gardameer.

Het Gardameer verblijdt iedereen

Zoals in het bovenstaande beschreven, is de omgeving van het Gardameer de ideale vakantieplek. Iedereen vindt er wel zijn of haar plek. Of je nou van kamperen houdt of juist liever in een fijn hotel in Brescia slaapt. Activiteiten zijn er voor iedereen, van jong tot oud. Gezinnen kunnen tijdens hun vakantie bijvoorbeeld het attractiepark ‘Gardaland’ bezoeken in Venote, terwijl een ouder echtpaar lekker kan genieten tijdens een van de prachtige wandelroutes. De indrukwekkende omgeving gecombineerd met het aangename klimaat, maakt dat een vakantie naar het Gardameer voor iedereen een fantastische belevenis is!

Meer informatie over een vakantie aan het Gardameer vind je op www.vakantiegardameer.eu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *