Een roadtrip door de USA

Het is de droom van vooral jonge stellen en gezinnen met opgroeiende kinderen: Een roadtrip door de Verenigde Staten. Beroemde steden bezoeken, de nationale parken zien, de prachtige en gevarieerde natuur op de gevoelige plaat vastleggen. Het staat op veel bucket lists van reislustige landgenoten. En natuurlijk is zo’n reis een droom. Als je je goed voorbereid, wordt het ook een avontuur om nooit te vergeten.

De voorbereidingen

Om naar de VS te reizen heb je als Nederlander een zogenaamde ESTA nodig. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Hiervoor moet je voor je vertrek online een vragenlijst invullen. Hierin worden veel vragen gesteld onder andere over je afkomst en als je recent in bepaalde landen bent geweest wordt de ESTA op grond daarvan soms al geweigerd. Ook als je een besmettelijke ziekte hebt (HIV hoort daar bijvoorbeeld ook bij!) mag je de VS niet in. Om teleurstellingen te voorkomen, is het daarom raadzaam de ESTA op tijd aan te vragen zodat je zeker weet dat je bij aankomst op de luchthaven niet door de douane wordt tegengehouden.

Een camper huren

Veel toeristen die voor een roadtrip naar de VS gaan, huren een camper. Deze campers kun je in vrijwel iedere plaats waar je met het vliegtuig aankomt in de VS huren. Het is wel verstandig om een camper vooraf te reserveren en dit niet pas bij aankomst te doen. Hoewel local prices veelal beter zijn, vermijd je zo het risico om achter het net te vissen. Als je toch besluit om de camper op locatie te huren, zijn er verhuurbedrijven die bereid zijn om relatief voordelig een camper mee te geven. Deze campers dienen dan van de ene kant van het land naar de andere kant te worden gereden. Dit zijn veelal nieuwe campers die aan de oostkust worden geproduceerd en aan de westkust verhuurd worden of andersom. Je wordt dan verondersteld onderweg een logboek bij te houden van eventuele gebreken in de camper. In uitzonderlijke gevallen kun je je al in Nederland online aanmelden voor een dergelijke verhuizing maar het loont om hier op locatie naar te vragen.

De nationale parken

Trekpleisters voor vakanties in de USA zijn natuurlijk de nationale parken. Sommige parken zijn zo groot dat je er enkele weken kunt rondtrekken. Veel van de parken hebben speciale terreinen waar je met je camper kunt staan. Hier zijn ook eetgelegenheden en heb je de mogelijkheid om te douchen en de was te doen. De bekendste nationale parken zijn Yellowstone in Wyoming, Yosemite bij San Francisco en natuurlijk The Grand Canyon in Arizona. Een ander bekend park is Death Valley bij Californië, een erbarmelijk stukje natuur met eindeloze zoutvlaktes en kale rotsen.

Meer lezen over een roadtrip door de VS

Droom je van een roadtrip door Amerika? Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Maak een planning van je trip en zorg dat je alles goed hebt geregeld. Op de bonnefooi reizen kan natuurlijk ook maar houd er dan rekening mee dat je mogelijk veel langer in de VS moet blijven dan gepland. Een toeristenvisum is hooguit 3 maanden geldig. Wil je meer lezen over rondreizen in de USA bezoek dan Reisjevrij.nl voor de beste routes, reisperiodes en interessante blogs over bezienswaardigheden in de verschillende staten en steden van Amerika.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *