Genieten in en rondom Barcelona

Noord-Spanje is voor veel Nederlandse toeristen een ideale plek voor een vakantie. De regio biedt namelijk veel mogelijkheden waar je als vakantieganger naar op zoek bent. Vaak lekker weer, een prachtige omgeving, fijne verblijfsmogelijkheden en van alles te beleven. Het is dan ook niet gek dat Spanje, en vooral het noordoosten van het land, al jaren in de top 3 van meest populaire vakantiebestemmingen staat. Met Barcelona vind je er een wereldstad waar genoeg te beleven is, maar ook in de regio hoef je je geen moment te vervelen.

Kilometers kustlijn

Barcelona ligt vrij dicht tegen de bekende regio Costa Brava aan. Deze regio staat bekend om haar kilometers lange kustlijn en gezellige dorpen en steden waar je fijn vakantie kunt vieren. Vanaf de grens met Frankrijk tot aan Barcelona kom je badplaatsen als Estartit, Lloret de Mar, Platja d’Aro en nog veel meer plekken tegen. Allemaal bestemmingen met voldoende vakantiemogelijkheden. Je vindt er namelijk veel hotels midden in de toeristische gebieden, veel prachtige strand en ook vind je veel campings en vakantieparken aan de Costa Brava waar jij en je gezin heerlijk kunt verblijven.

Ontdek de stad Barcelona

Het bruisende middelpunt van deze regio is de stad Barcelona. Misschien wel de meest populaire en meest bezochte stad van Spanje, en dat is niet voor niets. De stad staat bomvol met bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia, een kathedraal die door Gaudi is ontworpen. Maar ook de Ramblas, de grote winkelstraat midden in de stad, en Park Guell, een park midden in de stad met prachtig uitzicht over de rest van de stad, moet je eigenlijk bezocht hebben als je Barcelona bezoekt. Barcelona is bovendien prima te bereiken, want vrijwel dagelijks gaan er vluchten naar Barcelona vanuit Nederland. In slechts twee uur vliegen sta jij midden in Barcelona!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *