Hangmatten in alle maten en soorten

Door alle dagelijkse bezigheden vliegt een dag snel voorbij. Daarom is het belangrijk om in je vrije uren voldoende te ontspannen. Je kunt natuurlijk thuis op de bank ploffen en je hoofd weer helemaal leegmaken door een aantal uren televisie of Netflix te kijken. Maar wellicht ontspan je dan niet helemaal volledig, omdat je om je heen nog allerlei dingen ziet die nog moeten gebeuren in het huishouden. Dan is het een idee om een hangmat aan te schaffen en hier een paar uurtjes in te gaan liggen. Zo sluit jij je even helemaal af van de buitenwereld. En wil je ondertussen toch graag iets doen, dan kan je altijd nog een goed boek lezen of een film kijken op je tablet of telefoon.  

De hangmat kent een rijke geschiedenis

De hangmat werd een hele tijd geleden voor het eerst toegepast. Columbus introduceerde de hangmat rond 1492 nadat hij Amerika had ontdekt. Hij had gezien dat de indianen grote doeken op de manier gebruikten om in te liggen en te slapen. Zij sliepen boven de grond om zich te beschermen tegen insecten en gevaarlijke dieren zoals slangen. Niet lang daarna waren hangmatten ook te vinden op de grote schepen. Dit scheelde ook nog eens heel veel ruimte, omdat deze hangmatten minder plek innamen dan de stapelbedden. Daarnaast zouden de scheepslui minder last hebben van de woeste golven. In de hangmat lig je afgesloten, zodat je er niet zomaar uit kan vallen. Scheepslui namen de hangmatten ook mee om in te slapen als ze aan wal waren, op deze manier maakten veel culturen kennis met deze comfortabele manier van liggen.

Hangmat voor in de tuin of binnen

Hoewel de hangmat vroeger vooral door scheepslui werd gebruikt om in te slapen, is het tegenwoordig vooral een manier om te ontspannen. Door de simpele toepassing kan je een hangmat zowel binnen als buiten gebruiken. Dat is nog eens een fijne manier om te genieten van de zon. Heb je geen mogelijkheid om de hangmat stevig op te hangen? Dan verkopen specialisten tegenwoordig ook hangmatsets. Hierbij zit een standaard voor een hangmat, zodat je niet alleen veilig ligt maar ook nog eens heel eenvoudig van plek wisselt. En vind je het veel leuker om met je grote liefde ontspannen heen en weer te schommelen? Dan zijn er tweepersoons hangmatten of familie hangmatten verkrijgbaar.

Mexicaanse en Braziliaanse hangmatten

Lijkt zo’n hangmat jou wel wat? Online vind je altijd wel een hangmat die bij je past, inclusief standaard. Tijdens je zoektocht zal je verder Mexicaanse en Braziliaanse hangmatten tegenkomen. De Mexicaanse varianten herken je aan de duidelijke patronen die zijn ontstaan door het vlechtwerk, gebaseerd op de oude technieken van de Maya’s. Zo is elke hangmat weer uniek. De Braziliaanse hangmatten herken je door de de felle gekleurde banen. Zo vind jij zeker een exemplaar die bij jouw interieur past en breng je het vakantiegevoel dichterbij mocht je dit jaar niet op reis gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *