Hoe kun je het beste naar het vliegveld?

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat moet je natuurlijk naar het vliegveld. Maar wat is nou de snelste, goedkoopste of handigste manier om naar het vliegveld te reizen? Dit artikel geeft je antwoord op die vraag.

Openbaarvervoer

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig en je voor weinig bij het vliegveld wilt komen, kun je het beste voor het openbaarvervoer gaan. Het voordeel van het openbaarvervoer is dat het bijna overal rijdt en dat het over het algemeen vrij goedkoop is, natuurlijk hangt de prijs af van de afstand die je moet afleggen naar het vliegveld. Echter is de optie om te kiezen voor het openbaarvervoer wel goedkoop maar vaak niet erg handig. Bussen en metro’s hebben vaak weinig ruimte om je tas/koffer neer te leggen en een zit plekje is vaak ook niet gegarandeerd. Het openbaarvervoer is dus zeker een goedkopere oplossing dan bijvoorbeeld de taxi maar wel een stuk minder comfortabel en snel.

Taxi

Als je naar het vliegveld gaat is de taxi natuurlijk een hele handige oplossing. Een taxi haalt je thuis op en zet je voor de deur van het vliegveld af, al je koffers kunnen mee en er bestaan zelfs taxi’s waar je met 12 mensen in kunt. Echter zijn de kosten voor een taxi over het algemeen erg hoog, de kosten voor het taxi kunnen namelijk voor een half uur al €50 bedragen. De taxi is dus erg comfortabel en snel maar de kosten zijn vaak erg duur.

Auto

Om naar het vliegveld te komen kun je natuurlijk ook altijd gewoon met je eigen auto gaan. Op vliegvelden zoals Schiphol en Rotterdam Airport is de mogelijkheid om kort en lang te parkeren tegen een relatief voordelig tarief. Als je met je eigen auto naar het vliegveld gaat is het natuurlijk erg handig dat je niet afhankelijk bent van vertrektijden van het openbaarvervoer. Ook heb je vaak in je auto genoeg ruimte en als je terugkomt van je vakantie dat je niet hoeft te wachten op een bus of taxi maar dat je gewoon meteen naar huis kunt. Met je eigen auto gaan kan erg handig zijn maar als je erg lang weg gaat worden de kosten voor het parkeren erg hoog.

Aan elk van de hierboven genoemde opties zitten natuurlijk voor- en nadelen. Door voor jezelf op een rijtje te zetten wat voor jou het meest belangrijk is kun je een goede keuze maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *