Reizen door Europa met een camper

Het is tijd voor wat travel updates om te bepalen waar de reis naartoe gaat. Er is veel informatie online te vinden, maar dat maakt de keuze niet altijd gemakkelijker. Met deze selectie van leuke Europese landen kun je leuke inspiratie op doen.

Portugal

Portugal is een prachtig land met zelfs in de winter een aangename temperatuur. In heel West-Europa vind je geen goedkoper land en er zijn veel gratis staanplaatsen. Een populaire plaats voor campers is Praia Amado. Daar heerst een ontspannen sfeer en er is een mooi strand. Surfen wordt hier veel gedaan.

Italië en Kroatië, rondje Adriatische Zee

Houd je van de zon, cultuur en ben je een fijnproever. Dan is een gevarieerde rondreis langs de Adriatische kust een leuke optie. Prachtige steden en badplaatsen, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

Vanaf Venetië naar Triëst en daar de Kroatische grens oversteken. Daarna afzakken naar het zuiden en daar de plaatsen Trogir en Split aandoen. Vervolgens de mooie kustroute nemen naar Dubrovnik, een prachtige plaats aan de Dalmatische kust. Met de ferry de Adriatische Zee oversteken om naar de havenplaats Bari te gaan in Italië. Via de kust richting het noorden en daar een bezoek brengen aan de bedevaartplaats Assisi.

Pyreneeën

Een tocht dwars door de Pyreneeën en bezoek Frankrijk, Spanje en Andorra. Een afwisselend landschap met machtige bergen en schilderachtige dorpjes. Tijdens deze reis zijn er genoeg mogelijkheden om bergwandelingen te maken. Ook een bezoek aan Lourdes behoort tot de mogelijkheden. Bezoek in Spanje een nationaal park, zoals Aigües Tortes. In de dwergstaat Andorra kun je gaan winkelen of naar het familiepark Canillo gaan.

Noorwegen, de Lofoten eilandengroep

Deze eilandengroep ligt voor de kust van Noorwegen, een bijzondere wildernis, hoge bergen en gezellige dorpjes.

Er is genoeg te doen, zoals duiken, raften of vissen. Of wil je het noorderlicht zien? Van september tot april heb je hier de kans voor. Bovendien is het toegestaan om met de camper wild te kamperen.

Stedentrip Berlijn

Er is veel te beleven in Berlijn, kunsttentoonstellingen, festivals, musea, leuke winkels en restaurants. Het camper park Wohnmobilpark heeft een uitstekende verbinding met het metronetwerk in deze metropool.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *