Transport van Mallorca Airport naar centrum

Transport van Mallorca Airport naar centrum

Mallorca is een Spaans eiland in de Middellandse Zee. Het is een eiland dat grotendeels leunt op het toerisme. Mallorca staat dan ook bekend om de mooie stranden, de rustige en relaxte cultuur en prachtige wandelpaden. De hoofdstad van het eiland is Palma, ook wel Palma de Mallorca genoemd. Zo’n 8 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca ligt het grootste vliegveld van het eiland met de bijnaam Son Sant Juan Airport. In de volksmond wordt het Palma de Mallorca Airport (PMI) genoemd. Het is het derde drukste vliegveld van heel Spanje, op de luchthavens van Madrid en Barcelona na. In 2017 maakten 28 miljoen mensen gebruik van Palma de Mallorca Airport.

Airlines naar Mallorca Airport

Vanuit Nederland kun je ‘s zomers naar Mallorca Airport vliegen met Corendon, Easyjet, Vueling, TUI en Transavia. Transavia vliegt ook nog vanaf Groningen Airport, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport naar het Spaanse eiland. Ryanair vliegt ten slotte enkel vanaf Eindhoven Airport naar Mallorca.

Transport vanaf Mallorca Airport

Er zijn verschillende manieren om van Mallorca Airport naar het centrum van Palma of El Arenal te komen en je vakantiehuis op Mallorca. Ten eerste is er de bus. Er is buslijn 1 naar Palma en buslijn 21 naar El Arenal. Dan kun je nog een taxi nemen. Ten slotte zijn er ook genoeg autoverhuurbedrijven op Palma de Mallorca Airport actief. De mogelijkheden worden stuk voor stuk toegelicht.

Bus naar hoofdstad Palma of El Arenal

Er zijn verschillende bussen vanaf vliegveld Mallorca naar Palma. De bussen kun je nemen op de begane grond, bij arrivals. Buslijn 1 gaat van vliegveld Mallorca richting het centrum en de haven van Palma, en terug. De bus stopt in het centrum op strategische toeristische plekken. De bus vertrekt ieder kwartier en de reistijd naar de stad is 20 minuten. Een busticket kun je in de bus kopen en kost €3, studenten hebben op vertoon van een studentenkaart €2 korting. Kinderen t/m 5 jaar kunnen gratis mee. Buslijn 21 kost evenveel als buslijn 1, de 21 vertrekt echter naar El Arenal. Dit is een populaire badplaats. Deze bus gaat ongeveer 3x per uur.

Taxi of auto huren

Een taxi van Palma de Mallorca Airport naar Palma of El Arenal kan voor gemiddeld €30. Het is het natuurlijk altijd waard om een taxi te delen. Een auto huren kan ook bij een van de 7 autoverhuurbedrijven. Dit zorgt voor een gezonde concurrentie en vooral in de winter lage prijzen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *