Vakantie voor de buitenmensen

Vakantie voor de buitenmensen

Mensen houden van vakantie, maar wat voor vakantie is bij iedereen verschillend. Sommigen houden van lui op het strand liggen, waar anderen er juist actief erop uit gaan. Hieronder 2 opties voor de actieve buitenmens.

Backpacken

Voor mensen die van een actieve vakantie houden, het leuk vinden om bergen te beklimmen, wandel tochten te maken en niet weten wat ze van tevoren te wachten staat. Is backpacken de ultieme uitkomst. De letterlijke betekenis van backpacken is eigenlijk rondtrekken met een rugzak, veel studenten kiezen hiervoor als zij bijvoorbeeld een tussen jaar nemen. Ze gaan er dan op uit met wat basisproducten zoals eten, drinken, een tent en een slaapzak. Van tevoren wordt er een route uitgestippeld en hierbij wordt vaak geen rekening gehouden met hotels of dicht bewoonden plaatsen, de backpackers weten ook niet wat zij van tevoren zullen mee maken en wat ze tegen zullen komen. Mensen die gaan backpacken zijn vaak voor een langere tijd weg (2 tot 5 maanden) en verkennen niet een bepaald gebied maar een heel land.

Kamperen

Voor de mensen die wel van het buitenleven houden, maar wel graag een vaste plek willen hebben om op terug te vallen is kamperen de oplossing. Vaak kiezen gezinnen met kinderen voor deze optie, je huurt op een camping een plaats wat eigenlijk een grasveldje is, op deze plek kun je bijvoorbeeld je caravan, vouwwagen of tent zetten. Door op een camping een plaats te huren heb je nog steeds het buitengevoel door dat je bijvoorbeeld in een tent slaapt, maar zijn wel de basisvoorzieningen in de buurt zoals een toilet en douch. Door een tent te kopen ben je een stuk flexibeler dan dat je bijvoorbeeld een caravan hebt. Een tent kun je gemakkelijk op zetten en weer afbreken in tegenstelling tot een caravan die je achter je auto moet hangen en maar moeilijk ergens ‘even’ neer kunt zetten. Op een camping is vaak ook de mogelijkheid om een stacaravan te huren, voor de mensen die er niet van houden om in een tent te slapen maar toch een beetje het gevoel willen hebben van kamperen kan dit dus een goede oplossing zijn.

Houd je van een buitenvakantie dan zijn er dus verschillende manieren waarop je dit kan gaan beleven. Hou je meer van ‘back tot he basic’ dan is backpacken voor jou de oplossing. Hou je van het buitenleven maar wel met de basisvoorzieningen in de buurt kies dan voor kamperen met bijvoorbeeld een tent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *