Wat moet je regelen voor je op vakantie gaat?

Er zijn heel veel dingen die je geregeld moet hebben voordat je op vakantie gaat, de oppas voor je hamster, de buurvrouw vragen om de planten water te geven en factor 50 kopen voor de kinderen. Genoeg om aan te denken dus, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste dingen die je geregeld moet hebben voordat je op vakantie gaat.

  1. Reisdocumenten: Belangrijk is voordat je weggaat dat je controleert of je een paspoort nodig hebt voor het land waar je heen gaat. Als je dit weet moet je goed kijken of je reisdocument niet is verlopen of bijna gaat verlopen. Als je reisdocument namelijk is verlopen kun je niet reizen, als je document verloopt halverwege je vakantie heb je een groot probleem omdat je dat niet terug kunt vliegen.
  2. Gebruikt uw of een van uw mede reizigers medicijnen? Controleer dan goed of u voor deze medicijnen een verklaring nodig hebt. Je hebt namelijk voor sommige medicijnen een speciale verklaring nodig wanneer je naar het buiteland gaat. Zware pijnstillers en medicijnen voor ADHD zijn voorbeelden van medicijnen waar je zo een verklaring voor nodig hebt.
  3. Een reisverzekering is voor elke vakantie van cruciaal belang. Gebeurt er bijvoorbeeld iets in het buiteland waardoor je naar het ziekenhuis moet dan is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt om hoge rekeningen te voorkomen. Voordat u op vakantie gaat kunt u het beste de verschillende reisverzekeringen vergelijken omdat het behoorlijk wat verschil bestaat in wat het maximale bedrag is dat wordt uitgekeerd bij bijvoorbeeld bepaalde schade. Ook is er nog verschil tussen Werelddekking of Europadekking.
  4. Huisdieren, planten enzovoort. Als je op vakantie gaat betekend dit dat je de planten geen water kan geven of dat je hond of kat niet uitgelaten wordt of eten krijgt. Als je een vertrouwde band met je buren hebt kun je aan hen je sleutel geven zodat zijn dit soort klusjes voor je kunnen doen. Heb je geen vertrouwde band met je buren vraag dan aan een vriend of kennis of zij dit voor je kunnen doen. Eventueel kun je de hond of kat ook naar een honden- of kattenhotel brengen.

Tenslotte nog een laatste tip: Er zijn tijdschakelaars te koop die het licht in de avond aanzetten en overdag uit. Hierdoor lijkt het of je thuis bent, waardoor er minder snel wordt ingebroken. Hopelijk heeft u hier wat aan gehad. Fijne vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *