Wat te doen op een hete zomerse dag?

Momenteel is het warme, zomerse weer ver te zoeken. Dat houdt natuurlijk niet in dat we niet kunnen fantaseren over die zonnige dagen! De zomer is heerlijk om de hele dag op het strand te liggen, af en toe te zwemmen en veel ijsjes te eten. Maar je wil natuurlijk ook wel eens wat anders doen. Echter zijn veel dingen vaak niet geschikt omdat het té warm is. Daarom lees je hier wat je op zo’n hete dag kan doen.

Shoppen in een onbekende stad

Amsterdam, Rotterdam of Utrecht kennen we allemaal inmiddels wel. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een grote stad in Duitsland, België of zelfs Frankrijk? Er zijn nog genoeg steden om te ontdekken. Als je houdt van shoppen is het dus leuk om eens een dag door te brengen in een onbekende stad.

Het water verkennen

Als je er niet van houdt om echt iets te doen als het buiten zo warm is, kan het heerlijk zijn om te varen. Je kan gemakkelijk een bootje huren. Of doe eens gek, en ga bijvoorbeeld een boot huren in Friesland. Op het water koel je gemakkelijk af door de wind, maar je kan ook in de zon liggen en een lekker kleurtje krijgen. Wat je ook doet, een dag genieten staat garant.

Een roadtrip

Verzamel een paar van je vrienden, zorg voor een auto en ga erop uit! Als je zorgt voor een goede airco, genoeg eten en drinken, muziek en veel gezelligheid wordt het geheid een leuk uitje. Je kan het zo lang laten duren als je wil. Je kan een dag gaan rijden, of zelfs een paar dagen en overnachten in hotels die je tegenkomt.

Kamperen

Natuurlijk kan dit niet in een dag, maar een weekendje of een midweek kamperen is erg leuk om eens te doen. Je kan kiezen voor een camping waar alle voorzieningen geregeld zijn, maar de echte avonturiers onder ons kunnen ook ‘back to basics’ en zelf alles regelen.

Met vrienden spellen doen

Nu denk je misschien “Daar is het toch veel te warm voor?”, maar wat dacht je van een waterballonnengevecht of Twister met verf? Ook zijn er genoeg spellen die je speelt met water waardoor je dus koel zal blijven. Ideaal, en het is ook nog eens gezellig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *