Zó vind je een passende en voordelige reisverzekering

Ga je op vakantie? Dan wil je natuurlijk volop genieten. Dit doe je nog meer met een reisverzekering. Hiermee heb je de zekerheid dat je bent verzekerd voor onvoorziene gebeurtenissen in het buitenland, zoals schade aan je bagage, een verblijf in het ziekenhuis of diefstal van je eigendommen. Alleen hoe vind je nu een passende én voordelige reisverzekering? Wij geven je wat tips.

Kijk naar de dekking

Het is logisch dat je niet te veel wilt betalen voor een reisverzekering. Toch is het verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de dekking. Een goedkopere reisverzekering biedt vaak een lagere dekking.

Europadekking of werelddekking?

Controleer eerst het dekkingsgebied van een reisverzekering voordat je er eentje afsluit. Ben je van plan om meerdere landen te bezoeken? Of ga je op vakantie naar een land buiten Europa? Kies dan voor een werelddekking.

Kijk naar je reisgedrag

Voor iedere reis of situatie is er weer een passende reisverzekering. Als je tijdens je vakantie gaat duiken, bergbeklimmen of wintersporten kan je hier ook weer een speciale verzekering voor afsluiten.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Je hebt de keuze uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Welke soort verzekering bij jou past, hangt af van je gezinssamenstelling en het aantal keren dat je jaarlijks op vakantie gaat. Wanneer je als gezin elk jaar drie weken op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Voor een alleenstaande die maximaal drie weken per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering weer voordeliger.

Reisverzekeringen vergelijken

Aangezien er tientallen aanbieders zijn, is het nog best lastig om een passende reisverzekering te vinden. Bovendien hanteren de verzekeraars allemaal weer andere voorwaarden en premies. Door reisverzekeringen te vergelijken, kom je te weten welke verzekering het beste bij jou past. Geeft de gewenste dekkingen aan en krijg direct een overzicht van passende én voordelige reisverzekeringen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *